Aanstaande Evenementen

“IT TAKES TWO…. TO IMPROVISE”

Sint-Martinuskerk Gors-Opleeuw Martinusstraat z/n 3840 Gors-Opleeuw (Borgloon) Martinusstraat, Gors-Opleeuw (Borgloon), België

Johannes Ebenbauer is een gerespecteerd organist-improvisator, professor voor beide disciplines aan de Universiteit van Wenen - departement podiumkunsten. Zijn echtgenote, Susanne, is een zangeres (sopraan) die reeds op alle grote concertposia in Europa te gast was. Recent maakten ze als duo nog een succesvolle tournee in de Verenigde Staten. Het orgel van de kerk van Gors-Opleeuw staat centraal in een gevarieerd programma doorheen diverse muziekstijlen en -genres. Beide uitvoerders maken deel uit van het team van professoren dat zich verbindt aan de Internationale Zomeracademie Alden Biesen, een project van de Bach Academie Alden Biesen. Vrije toegang.

UN KYUNG KIM, FRANÇOIS FERNANDEZ EN LUC PONET

Sint-Odulphuskerk Speelhof 1, Borgloon, België

Twee topviolisten die samen het duo ‘Fernandez Violons’ vormen, spelen sinds 2016 talloze concerten in vele landen, vaak in samenwerking met diverse artiesten zoals Bernard Foccroulle, Boyan Vodenitcharov, Claire Giardelli, Elisabeth Joyé, Luc Ponet, Bremer Barock-orchester, de Bach Academie Alden Biesen en het Taiwan Barockorchester. Als gerenommeerde specialisten in de historische uitvoeringspraktijk brengen ze steeds boeiende, samenhangende programma’s als ‘Dialogen in de eeuw van de Verlichting’, ‘Duetti d’Amore’, ‘Misterio della Scordatura’, enzovoort. Samen met organist Luc Ponet wordt het een gevarieerd programma ‘van barok tot romantiek’, zoals het pas gerestaureerde orgel van de Sint-Odulphuskerk dat weerspiegelt. Vrije toegang.

Kerstconcert

Begijnhofkerk, Sint-Truiden

Kerstconcert

Kerk Landcommanderij Alden Biesen

Ga naar de bovenkant