Benieuwd hoe het oudste barokorgel van BelgiΓ« klinkt?

Kom dan naar de π†π‘π€π“πˆπ’ liveconcerten in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden. Een reeks hedendaagse combinatieconcerten met een variatie aan muziek, zang en dans:
πŸŽΆΒ πŸπŸ– 𝐚𝐩𝐫𝐒π₯: Japanese impressions. Aki Soto brengt de traditionele Japanse muziekcultuur in verbinding met de 17de -eeuwse orgelcultuur van de Lage Landen.
πŸŽΆΒ πŸ“ 𝐦𝐞𝐒: 64-feet. Iris Eysermans en Marie-NoΓ«lle Bette brengen een bijzondere fusie van de vroegste klaviermuziek en hedendaagse klanken (Korg synthesizer R3, stem, Rossignol-porta).
🎢 𝟏𝟐 𝐦𝐞𝐒: Orgel & Hip Hop: le retour de HipOrgue. Serge Schoonbroodt en danser Dominique Schmitz brengen de structuren van 17de en 18de-eeuwse (orgel-)muziek parallel met hiphop!
πŸŽΆπŸπŸ— 𝐦𝐞𝐒: Vocal Vision. Vier zangeressen o.l.v. Renate Weytjens en organiste Marie Petit brengen met hun stukken ode aan de oeroude kwaliteiten van de pure menselijke stem.
Geen saaie zondag meer in het vooruitzicht met deze 4 topconcerten!
Een initiatief van de provinciale dienst voor cultureel erfgoed en gedeputeerde Igor Philtjens i.s.m. de Bach Academie Alden Biesen.